logo mg gr
Σάββατο, Ιανουάριος 20, 2018
youtubelogo

Φεστιβάλ 2007

click για prospectus προγράμματος click για αφίσα εκδηλώσεων

 ___________________________________________________________________________________________

ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ

Το Φεστιβάλ 2007 ανοίγει με την έκθεση χαρακτικής με θέμα "Η Σαντορίνη μέσα από Χαρακτικά και Σχέδια Ελλήνων Καλλιτεχνών" από τη συλλογή Γιάννη Παπακωνσταντίνου και τη συλλογή Μανώλη Λιγνού. Θα εκτεθούν σημαντικά χαρακτικά έργα και σχέδια Ελλήνων καλλιτεχνών από το 1866 έως το 2007 με θέμα τη Σαντορίνη.

Διάρκεια έκθεσης : 1 - 14 Αυγούστου 2007

Θα εκτεθούν χαρακτικά έργα καλλιτεχνών, όπως είναι ο Περικλής Σκιαδόπουλος, Άγγελος Θεοδωρόπουλος, Αθηνά Ταρσούλη, Γιώργος Βελισσαρίδης, Γεράσιμος Στέρης, Ευθύμης Παπαδημητρίου, Κώστας Πλακωτάρης, Γιώργος Μανουσάκης, Πάρις Πρέκας, Γιώργος Φαρσακίδης, Ντιάνα Αντωνακάτου, Έλλη Σολωμονίδη-Μπαλάνου, Παναγιώτης Γράββαλος, Τζένη Μαρκάκη, Άρια Κομιανού, Σαράντης Καραβούζης, Γιούλικα Λακερίδου, Όπυ Ζούνη, Ζωή Αλαφούζου, Άννα Μενδρινού, Λευκή Ιωαννίδου, Ρουμπίνα Σαρελάκου, Μίλτος Παντελιάς, Μαρία Παπαδημητρίου [Γκορίτσα].

Η έκθεση θα συνοδευτεί με την επίσημη παρουσίαση της νέας έκδοσης του Πνευματικού Κέντρου Μέγαρο Γκύζη. Πρόκειται για ένα λεύκωμα 216 σελίδων με τίτλο "Σαντορίνη - Χαρακτικά και Σχέδια Ελλήνων Καλλιτεχνών". Η δίγλωσση αυτή έκδοση (στα ελληνικά και αγγλικά) περιλαμβάνει 212 χαρακτικά και σχέδια 50 Ελλήνων καλλιτεχνών από το 1866 έως το 2007 με θέμα τη Σαντορίνη. Τα κείμενα έχει συγγράψει ο Νίκος Γρηγοράκης, Ιστορικός Τέχνης, Συγγραφέας και Διευθυντής του Μουσείου Χαρακτικής στην Αθήνα. Την επιμέλεια της έκδοσης είχε ο συλλέκτης Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου "Μέγαρο Γκύζη". Κατά την επίσημη παρουσίαση του λευκώματος θα μιλήσει ο γνωστός συγγραφέας και Ιστορικός Τέχνης κ. Νίκος Γρηγοράκης.

Φωτογραφίες από την βραδιά των εγκαινίων (1/8/2007)

QUINTETO TANGARTO

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ASTOR PIAZZOLLA ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΩΝ TANGOS

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΡΙΒΑΣ, μπαντονεόν
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, βιολί
ΘΩΜΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ, πιάνο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΟΓΛΟΥ, κιθάρα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΝΗΣ, κοντραμπάσο

click για αφίσα συναυλίας

Φωτογραφίες από τη βραδιά της συναυλίας (5/8/2007)

Διαβάστε περισσότερα: QUINTETO TANGARTO

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΤΑΓΚΟΥΛΗ

Μια διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι!

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΤΑΓΚΟΥΛΗ, φωνή
ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, πιάνο

Δύο από τα παιδιά της "Σπείρας - Σπείρας" σε διαχρονικά ελληνικά τραγούδια των Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκου Βαμβακάρη, Γιάννη Παπαϊωάννου, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Απόστολου Καλδάρα, Γιώργου Ζαμπέτα, Θάνου Μικρούτσικου, Νίκου Αντύπα, Νίκου Ξυδάκη, Σταμάτη Κραουνάκη, Goran Bregovic, Ara Dinkjan και άλλων γνωστών συνθετών.

Φωτογραφίες από τη βραδιά της συναυλίας (9/8/2007)

Διαβάστε περισσότερα: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΤΑΓΚΟΥΛΗ

KLAUDIA DELMER

KLAUDIA DELMER, φωνή
ΕΛΕΝΑ ΧΟΥΝΤΑ, πιάνο
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΑΜΠΑΣ, κιθάρα

Η Klaudia Delmer ερμηνεύει, μαζί με την πιανίστα Έλενα Χούντα, την ανέκδοτη δουλειά για πιάνο και φωνή ¨20 τραγούδια του Ελληνικού Λαού¨ σε μουσική Γιάννη Κωνσταντινίδη (1903-1984) αλλά και άλλα τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία.

click για αφίσα συναυλίας

Φωτογραφίες από τη βραδιά της συναυλίας (13/8/2007)

Διαβάστε περισσότερα: KLAUDIA DELMER

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΡΟΥΜΠΙΝΑΣ ΣΑΡΕΛΑΚΟΥ

"Η ΚΡΗΤΗ ΤΟΥ ΕΡΩΝΤΑ"

Θα εκτεθεί η νέα δουλειά της γνωστής ζωγράφου - χαράκτριας Ρουμπίνας Σαρελάκου.

Διάρκεια έκθεσης: 17 - 31 Αυγούστου 2007

Μία έκθεση πλημμυρισμένη με Κρητική ομορφιά και δύναμη! Πρόσφατα σ΄ ένα ταξίδι γνωριμίας με την Κρήτη και τους ανθρώπους της, η ζωγράφος Ρουμπίνα Σαρελάκου συνδέθηκε με ιδιαίτερες μορφές αυτής, εκφραστές της τέχνης του τραγουδιού, της μουσικής, του λόγου, της ποίησης, του χορού. Οι άνθρωποι της Κρήτης και η τέχνη τους ήταν η αφορμή να ξεκινήσει την καινούρια σειρά ζωγραφικών έργων με θέμα την Κρήτη.

Πορτρέτα μεγάλων διαστάσεων, ματιές και αισθήσεις συνθέτουν τη νέα αυτή δουλειά της ζωγράφου.

SarelakouInvitationA SarelakouInvitationB
πρόσκληση έκθεσης

click για αφίσα εκδήλωσης

Φωτογραφίες από τη βραδιά των εγκαινίων (17/8/2007)

Διαβάστε περισσότερα: ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΡΟΥΜΠΙΝΑΣ ΣΑΡΕΛΑΚΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ

Συναυλία Κρητικής Μουσικής "ΤΣΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Η ΜΕΘΗ"

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ, φωνή - μαντολίνο
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ, λύρα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ, φωνή - λαούτο - μαντολίνο
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ, φωνή - μαντολίνο
ΓΙΩΡΓΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ, λαούτο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΜΠΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ασκομαντούρα - σφυροχάμπιολο - κρουστά

Στα πλαίσια της έκθεσης της ζωγράφου Ρουμπίνας Σαρελάκου με τίτλο ¨Η Κρήτη του έρωντα¨, από 17 έως 31 Αυγούστου 2007, θα δοθεί η συναυλία παραδοσιακής κρητικής μουσικής με τίτλο "Τσι μουσικής η μέθη" με τον Βασίλη Σταυρακάκη, που αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης έργων αυτής της έκθεσης.

Ο Βασίλης Σταυρακάκης με τη μεστή, ώριμη φωνή του και την ατελείωτη ζωντάνια του προσφέρει μεγάλη χαρά στους ακροατές του. Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από την ποιότητα και το σεβασμό στην παράδοση, αφού αρνείται να εισαγάγει στοιχεία που θα υποβαθμίσουν την κρητική μουσική.

Φωτογραφίες από τη βραδιά της συναυλίας (21/8/2007)

Διαβάστε περισσότερα: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ

ΚΟΡΙΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ

Ρεσιτάλ κλασικής μουσικής

ΚΟΡΙΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ, κιθάρα
ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΖΟΒΑΝΑΚΗΣ, πιάνο

Η Κορίνα Βουγιούκα στην κιθάρα και ο Θοδωρής Τζοβανάκης στο πιάνο έχουν ήδη αποδείξει την τεχνική τους αρτιότητα και τον άψογο συντονισμό τους. Η συνεργασία των δύο καλλιτεχνών ξεκίνησε το 1997 στην Κολωνία. Στο ρεπερτόριό τους περιλαμβάνονται έργα κλασικής, ρομαντικής, αλλά και σύγχρονης περιόδου, πολλά από τα οποία έχουν γραφτεί για το συγκεκριμένο ντούο.

Η ιδιαιτερότητα του συνδυασμού των δύο οργάνων και η γοητευτική καλλιτεχνική παρουσία των δύο ερμηνευτών έχει επαινεθεί επανειλημμένα από κριτικούς και κοινό.

Φωτογραφίες από τη βραδιά της συναυλίας (26/8/2007)

Διαβάστε περισσότερα: ΚΟΡΙΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Jazz Quartet

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, σαξόφωνο - φωνή
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ, πιάνο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, μπάσο
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ, ντραμς
 

Στις 31 Αυγούστου ο Δημήτρης Βασιλάκης και το κουαρτέτο του θα δώσει μία μοναδική συναυλία jazz στο "Μέγαρο Γκύζη", κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις αυγουστιάτικες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 2007 του Μεγάρου Γκύζη στη Σαντορίνη.

click για αφίσα συναυλίας

Φωτογραφίες από τη βραδιά της συναυλίας (31/8/2007)

Διαβάστε περισσότερα: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Jazz Quartet