logo mg gr
Σάββατο, Ιανουάριος 20, 2018
youtubelogo
κάντε click  στο εξώφυλλο για να ανοίξει το 16σελιδο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2008

Festinal2008-cover-small

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΑ

LogoTrito-small1
 ___________________________________________________________________________________________

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

"Σύγχρονες Εικόνες από την Σαντορίνη"

Την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2008, στις 9 το βράδυ, ξεκινά το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2008 με τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής πέντε σύγχρονων καλλιτεχνών, που καταθέτουν την εικαστική τους ματιά συμμετέχοντας με ζωγραφικά έργα, ελαιογραφίες και ακουαρέλλες.

Χρύσα Αρώνη
Φωτεινή Καφίδα-Τέρρα
Στάθης Κουκόπουλος
Γιάννης Πετρής
Αφροδίτη Σεζένια

Διάρκεια έκθεσης: 1 - 31 Αυγούστου 2008

click για αφίσα έκθεσης

Φωτογραφίες από τη βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης (1/8/2008)

Διαβάστε περισσότερα: ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

TRIO HELLENIQUE

Γαλλική φινέτσα από το “Trio Hellenique”

TrioHellenique

 Το "Trio Hellenique", το διακεκριμένο μουσικό τρίο με τις ελληνικές ρίζες και τη γαλλική μουσική κουλτούρα, εμφανίζεται στο Μέγαρο Γκύζη, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2008, στα Φηρά Σαντορίνης. Η πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου, η βιολονίστα Αλίς Ερτέ και η βιολοντσελίστα Μαριάννα Νομίδου ερμηνεύουν έργα Mendelssohn και Chausson.

click για αφίσα συναυλίας

Η κοινή αγάπη για τη μουσική δωματίου και το ρεπερτόριο των κλασικών του 18ου αιώνα είναι τα στοιχεία που συνδέουν και εμπνέουν εδώ και κάποια χρόνια το σύνολο Trio Hellenique. Ενα "Ελληνικό Τρίο", αποτελούμενο από δύο Ελληνίδες γαλλοθρεμμένες μουσικούς, την πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου και την βιολοντσελίστα Μαριάννα Νομίδου και μία αυτόχθονα Γαλλίδα συνάδελφό τους, μέλος πια της οικογένειάς τους, την βιολονίστα Αλίς Ερτέ, που πήρε τη θέση του Σωτήρη Κυριαζόπουλου στην αρχική σύνθεση του συνόλου. Το Trio Hellenique αποτυπώνει τον αέρα της γαλλικής μουσικής κουλτούρας και την ερμηνευτική του φινέτσα στο ρεσιτάλ μουσικής δωματίου της 5ης Αυγούστου 2008, που θα δοθεί στις 9 το βράδυ, στην Αίθουσα Συναυλιών του Μεγάρου Γκύζη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2008.

 Φωτογραφίες από τη βραδιά της συναυλίας (5/8/2008)

Διαβάστε περισσότερα: TRIO HELLENIQUE

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

"ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ"

Ρεσιτάλ Αυτοσχεδιασμού στο Πιάνο από τον Γώργο Ψυχογιό

Το Σάββατο 9 Αυγούστου 2008, στις 9 το βράδυ, οι φίλοι της μουσικής θα παρακολουθήσουν στο “Μέγαρο Γκύζη” ρεσιτάλ αυτοσχεδιασμού στο πιάνο από τον Γιώργο Ψυχογιό, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2008.

click για αφίσα συναυλίας

... από την κλασική μουσική ως την jazz ...
Ο συνθέτης - αυτοσχεδιαστής Γιώργος Ψυχογιός, ένας από τους κορυφαίους πιανίστες (και ακορντεονίστες), με εντυπωσιακή δεξιοτεχνία και φαντασμαγορική ικανότητα αυτοσχεδιασμού, θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο όσο και μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου εντελώς αυτοσχεδιαστικό. Γιατί κάθε ρεσιτάλ αυτοσχεδιασμού του πιανίστα-συνθέτη Γιώργου Ψυχογιού είναι μοναδικό και δεν μπορεί να επαναληφθεί. Και αυτό γιατί στα ρεσιτάλ του Γ.Ψ. ο μόνος δρόμος που τον οδηγεί είναι ο δρόμος της καρδιάς, του μυαλού και της ψυχής, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από το ιδιαίτερο και εκρηκτικό ταμπεραμέντο του νέου πιανίστα.

Ας αφήσουμε λοιπόν την καρδιά και το μυαλό μας ανοιχτά και ας ακολουθήσουμε τον Γιώργο Ψυχογιό στο ταξίδι που μας προτείνει. Ποιός ξέρει; Μπορεί να μας οδηγήσει σε μονοπάτια εξερεύνησης και ψυχικής ανάτασης, που τόσο τα έχουμε ανάγκη στους φρενήρεις ρυθμούς της σύγχρονης ζωής μας.

Το ρεσιτάλ χωρίζεται σε δύο μέρη με ένα 15λεπτο διάλειμμα ανάμεσά τους.
Α΄μέρος: « ...λυρικά και ευαίσθητα απευθείας μέσα από τη ψυχή ! »
Β΄μέρος: « ...ψάχνοντας βαθιά εντός μας μέσα στο σύμπαν ! »

Φωτογραφίες από τη βραδιά της συναυλίας (9/8/2008)

Διαβάστε περισσότερα: ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ "MERLIN"

“Η Πόλη Που Δε Γέλαγε Ποτέ”
MerlinLogo2

Η Ομάδα Κουκλοθέατρου “Merlin” παρουσιάζει στο "Μέγαρο Γκύζη" την παράσταση "Η Πόλη που Δε Γέλαγε Ποτέ". Δώδεκα μοναδικές κούκλες, τρία διαφορετικά εντυπωσιακά τρισδιάστατα σκηνικά, χιούμορ και δράση που θα συνεπάρουν τους μικρούς θεατές. Λόγος απλός, μηνύματα σαφή, έννοιες και συμβολισμοί ξεκάθαροι, ο ρόλος των παιδιών σημαντικός και ενεργός σε όλη τη διάρκεια της παράστασης. Στο τέλος ποιος ξέρει.. ίσως παιδιά και κούκλες είναι αρκετά ώστε να κάνουν αυτή τη πόλη να γελάσει… ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ!

Διάρκεια παράστασης: 50΄
click για αφίσα παράστασης

Φωτογραφίες από τη βραδιά της παράστασης (11/8/2008)

Διαβάστε περισσότερα: ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ "MERLIN"

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

“ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ” και όχι μόνο…

Η Νατάσσα Μποφίλιου παρουσιάζει, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2008, μια νέα πρόταση μουσικής παράστασης με αφορμή τη νέα της δισκογραφική δουλειά, που κυκλοφόρησε φέτος με τίτλο “Μέχρι το τέλος”, ένα μουσικό ταξίδι με σταθμούς στο σύγχρονο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Νατάσσα Μποφίλιου, τραγούδι
Θέμης Καραμουρατίδης, πιάνο – ενορχήστρωση
Άρης Ζέρβας, τσέλο
Γρηγόρης Ντάνης, κιθάρα
Φοίβος Κουντουράκης, τύμπανα

click για αφίσα συναυλίας

Τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Διονύση Σαββόπουλου, Αφροδίτης Μάνου, Σταμάτη Κραουνάκη, Χαρούλας Αλεξίου, Λένα Πλάτωνος, Δήμητρας Γαλάνη, τραγούδια από τους δίσκους της “Εκατό μικρές ανάσες” και “Εν Λευκώ”, αλλά και ξένα τραγούδια από τον Astor Piazzola έως τον Nick Cave και την Amy Winehouse, συνθέτουν ένα νεανικό πρόγραμμα που επιμελούνται καλλιτεχνικά δυο νέοι δημιουργοί, ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης και ο στιχουργός Γεράσιμος Ευαγγελάτος.

Η Νατάσσα Μποφίλιου καταθέτει το προσωπικό μουσικό της αποτύπωμα με τραγούδια που με αμεσότητα, επικοινωνιακή δύναμη και αλήθεια, περιγράφουν το βλέμμα των νέων ανθρώπων σ’ ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς.

Φωτογραφίες από τη βραδιά της συναυλίας (13/8/2008)

Διαβάστε περισσότερα: ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

ΛΟΥΙΖΑ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

"Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

Λουίζα Σοφιανοπούλου, φωνή
Ισαάκ Τεπελένης, πιάνο
Irwan Easty, κιθάρα
Δημήτρης Παπαδόπουλος, φλάουτο

Η Λουίζα Σοφιανοπούλου επιλέγει αγαπημένα τραγούδια που εκφράζουν τον έρωτα στις πιο δημοφιλείς και τραγουδισμένες γλώσσες του κόσμου. Θα τραγουδήσει στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά, τραγούδια για τον έρωτα σύγχρονα και παλαιότερα, από διάφορα μουσικά στυλ, που κοινό σημείο έχουν όσα φέρνει μαζί του ο έρωτας - χαρά, ενθουσιασμό, θαυμασμό, ελπίδα, ευγνωμοσύνη, αλλά και πόνο, θλίψη, απογοήτευση, τρέλα ...

click για αφίσα συναυλίας

Ανάμεσα σ' εκείνα που θα ακουστούν είναι: “πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι” του Μάνου Χατζιδάκι, “ερωτικό” του Νίκου Ξυδάκη, “όλα μπερδεύονται γλυκά” της Μελίνας Τανάγρη, “χίλιες σιωπές” του Νίκου Ζούδιαρη, “natural woman” της Carole King, “nothing compares to you” του Prince, “je suis malade” του Serge Lama, “ne me quittes pas” του Jacques Brel, “canzone del mal di luna” του Nicola Piovani, “amara me” του Nino Rota, “pajaros perdidos” του Astor Piazzolla, “un ano de amor” και “piensa en mi” της Luz Casal.

Μαζί της στο πιάνο ο Ισαάκ Τεπελένης, στην κιθάρα ο Irwan Easty (Ίργουαν Ήστυ) και στο φλάουτο ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Φωτογραφίες από τη βραδιά της συναυλίας (18/8/2008)

Διαβάστε περισσότερα: ΛΟΥΙΖΑ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ "+KINISIS"

Το κουαρτέτο εγχόρδων “+KINISIS”, ένα από τα σπουδαιότερα Σύνολα Μουσικής Δωματίου, δημιουργήθηκε το 1998 υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς που έχουν διακριθεί τόσο ως σολίστ όσο και στο χώρο της μουσικής δωματίου. Στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται έργα κλασικών συνθετών αλλά και νεότερων Ελλήνων συνθετών του 21 αιώνα (Περικλή Κούκου, Δημήτρη Γούζιου, Γιώργου Ρούσσου, Κώστα Γρηγορίου).

kinisis b 01

Οδυσσέας Κορέλης, α΄βιολί
Δημήτρης Αγγελίδης, β΄βιολί
Αλέξανδρος Παπανικολάου, βιόλα
Βαγγέλης Νίνα, βιολοντσέλο

click για αφίσα συναυλίας

Το κουαρτέτο πραγματοποιεί τακτικές συναυλίες στην Αθήνα και εμφανίζεται συχνά σε πόλεις της ελληνικής επαρχίας. Επίσης σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών συμβάλει στην προώθηση της σύγχρονης έντεχνης ελληνικής δημιουργίας. Το κουαρτέτο έχει στο ενεργητικό του 14 έργα Ελλήνων συνθετών, από τα οποία τα περισσότερα είναι αφιερωμένα στο σύνολο και έχουν παρουσιαστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Μέρος αυτών των έργων έχει ηχογραφηθεί και κυκλοφορεί σε διάφορα CD.

Φωτογραφίες από τη βραδιά της συναυλίας (20/8/2008)

Διαβάστε περισσότερα: ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ "+KINISIS"

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Jazz Quartet

"Little Flowers" ... of jazz

Ο Αντώνης Λαδόπουλος και το κουαρτέτο του θα δώσουν μία ξεχωριστή συναυλία jazz στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2008 στη Σαντορίνη. Θα παίξουν συνθέσεις του Αντώνη Λαδόπουλου αλλά και γνωστά jazz standards.

Αντώνης Λαδόπουλος, σαξόφωνο
Σάμι Αμίρης, πιάνο
Περικλής Τριβόλης, κοντραμπάσο
Γιάννης Σταυρόπουλος, ντραμς

click για αφίσα συναυλίας

Φωτογραφίες από τη βραδιά της συναυλίας (22/8/2008)

Διαβάστε περισσότερα: ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Jazz Quartet

ΔΑΝΑΗ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ & UWE MATSCHKE

Ένα ξεχωριστό Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές την Τρίτη 26 Αυγούστου 2008 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2008 στα Φηρά Σαντορίνης. Ο γνωστός Γερμανός πιανίστας Uwe Matschke και η εξαιρετική νέα βιολονίστα και κόρη του Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε θα ερμηνεύσουν έργα των συνθετών J. Brahms, L. v. Beethoven, C. Debussy, E. Grieg και N. Milstein.

Δανάη Παπαματθαίου - Μάτσκε, βιολί
Uwe Matschke, πιάνο

click για αφίσα συναυλίας

Φωτογραφίες από τη βραδιά της συναυλίας (26/8/2008)

Διαβάστε περισσότερα: ΔΑΝΑΗ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ & UWE MATSCHKE

ΕΥΗ ΣΙΑΜΑΝΤΑ

JAZZ - SOUL

Το Σάββατο 30 Αυγούστου 2008 το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2008 φιλοξενεί την Εύη Σιαμαντά, μία σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια με ιδιαίτερες φωνητικές ικανότητες, που κινείται με ευκολία και άνεση από είδος σε είδος αλλά κυρίως ανάμεσα στο χώρο της jazz και της soul.

Οι φίλοι λοιπόν της jazz και της soul θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την καταπληκτική φωνή της Εύης Σιαμαντά σε ένα ευρύτερο jazz-soul ρεπερτόριο, με τη σύμπραξη ενός σπουδαίου γκρουπ jazz μουσικών, του κουαρτέτου του σαξοφωνίστα Τάκη Πατερέλη.

Εύη Σιαμαντά, φωνή
Τάκης Πατερέλης, άλτο σαξόφωνο
Δημήτρης Σεβδαλής, πιάνο
Γιώργος Γεωργιάδης, μπάσο
Αλέξανδρος “Δράκος” Κτιστάκης, ντράμς

click για αφίσα συναυλίας

Φωτογραφίες από τη βραδιά της συναυλίας (30.8.2008)

Διαβάστε περισσότερα: ΕΥΗ ΣΙΑΜΑΝΤΑ