Πέμπτη, Ιανουάριος 18, 2018
youtubelogo

Χρήστος Κεχαγιόγλου

Παρασκευή  29/7/2016, 20:30

Μυστικά του νερού

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής

Eλεύθερη είσοδος

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου εγκαινιάζεται στο Μέγαρο Γκύζη η παρουσίαση της καινούργιας ζωγραφικής δουλειάς του Χρήστου Κεχαγιόγλου με τίτλο “Μυστικά του νερού”.

Το φεστιβάλ δίνει στο φιλότεχνο κοινό την ευκαιρία να έχει την πρώτη επαφή με την πιο πρόσφατη ενότητα έργων του καλλιτέχνη. Ο ζωγράφος εξερευνά σ’ αυτή τη δουλειά του, τόσο θεματικά, όσο και ζωγραφικά τον κόσμο του νερού. Με την χαρακτηριστική του γραφή παραλληλίζει ποιητικά την ρευστότητα και γοητεία του υδάτινου κόσμου με τον μυστικό, εσωτερικό μας κόσμο, των κόσμο των συναισθημάτων και του ασυνείδητου.

Με τα λόγια του ίδιου του Χρήστου Κεχαγιόγλου: «Το νερό είναι ταυτόχρονα και το θέμα και το βασικό υλικό της καινούργιας μου ζωγραφικής δουλειάς. Κατά τον Dr MasaruEmoto, στο βιβλίου του "Το μυστικό μήνυμα του νερού", το νερό μέσα από τις μεταμορφώσεις της κρυσταλλικής του δομής ανάλογα με τα διαφορετικά περιβάλλοντα, αποδεικνύεται πως ακούει, έχει μνήμη, καταγράφει. Είναι ένας καθρέφτης, αλλά και ρυθμιστής των συναισθημάτων, των λογισμών και των σκέψεων μας. Από την άλλη το νερό έχει και μια εντυπωσιακή ορατή παρουσία στον κόσμο μας. Είναι η απέραντη θάλασσα, οι λίμνες και τα ποτάμια, το νερό της καθημερινότητας μας, αλλά και η βροχή, το χιόνι και η ομίχλη, η δροσιά στη φύση. Καθησυχαστικό κι αινιγματικό, πηγή και φορέας της ζωής, αλλά και της ζωγραφικής, ταυτόχρονα μέσα μας και γύρω μας, μπορούμε να το δούμε και σαν ένα τεράστιο εργαστήριο συναισθημάτων. Με την καινούργια μου ζωγραφική δουλειά επιχειρώ να συγκρατήσω στο χρώμα, καθώς το νερό περνάει από μέσα του και το διαμορφώνει, τα μυστικά του μηνύματα και τις συναισθηματικές του αποκρίσεις».

Επιμέλεια έκθεσης

Νίκος Δελένδας

Εγκαίνια έκθεσης

29 Ιουλίου 2016, ώρα 20:30

Διάρκεια έκθεσης

29 Ιουλίου - 23 Αυγούστου 2016

 

 exhibition catalogue1         20160729 paintings

click για το λεύκωμα της έκθεσης                click για την αφίσα της έκθεσης

 Φωτογραφίες έργων της έκθεσης: 

                                

 

ATELIER KEX

Το atelier KEX ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια με την παραίνεση κάποιων φίλων νεαρών ζωγράφων να εξερευνήσουμε παρέα, με την καθοδήγηση μου, τον κόσμο της ζωγραφικής. Δημιουργήθηκε ένα πρωτότυπο πειραματικό εργαστήριο εμβάθυνσης στην ζωγραφική πράξη.

atelierKEX 1

Αποφεύγοντας τους γνωστούς κουραστικούς και αναποτελεσματικούς δρόμους προσέγγισης, προσπάθησα να δημιουργήσω ένα πνευματικό περιβάλλον, περισσότερο εξερεύνησης παρά μαθητείας με την στενή έννοια, που να προσφέρει στους συμμετέχοντες, και σε μένα πάνω απ’ όλους, το δρόμο μιας γοητευτικής και περιπετειώδους εμβάθυνσης κι επανεξέτασης.

Ανεξάρτητα από την ηλικία, την εμπειρία και τη γνώση του καθενός δουλέψαμε σαν ομάδα με βάση την κοινή μας αγάπη, σε πολλαπλά επίπεδα του μαγικού ζωγραφικού κόσμου. Η έκθεση αυτή, όπου παρουσιάζονται εργασίες  του 2016 με θέμα «Διακοπές», αποτελεί μια πρώτη παρουσίαση της προσπάθειας μας.

Χρήστος Κεχαγιόγλου, Μάϊος 2016.