Σάββατο, Ιανουάριος 20, 2018
youtubelogo

Χαιρετισμός διοργανωτών

Αγαπητοί φίλοι

με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλωσορίζω σε ένα ακόμα Φεστιβάλ, ένα θεσμό και πόλο έλξης των επισκεπτών του νησιού εδώ και 35 χρόνια που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Γκύζη, ένα από τα λίγα ιστορικά αρχοντικά του 17ου αιώνα που διασώθηκαν από τους σεισμούς του 1956.

Το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2016 θα πραγματοποιηθεί από 26 Ιουλίου έως 26 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο  σε όλες τις εκδηλώσεις, χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση της Καθολικής Επισκοπής Θήρας. Θα περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα που αγκαλιάζει , όπως πάντα, όλα τα είδη μουσικής δημιουργίας, αλλά και εκθέσεις εικαστικών και φωτογραφίας.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να καλωσορίσω στην οικογένεια του Μεγάρου Γκύζη, τον Κωνσταντίνο Γρηγορίου και τον Γιώργο Ρούσσο, τους δύο νέους καλλιτεχνικούς Διευθυντές του Φεστιβάλ, οι οποίοι από φέτος ανέλαβαν να συνεχίσουν το σημαντικό έργο της οργάνωσης, προβολής και πραγματοποίησης του. Υποδεχόμαστε δύο ανθρώπους με έντονη δραστηριότητα στον καλλιτεχνικό και δημιουργικό τομέα, αλλά και στο κομμάτι της διοίκησης και διαχείρισης πολιτιστικών και εκπαιδευτικών μονάδων. 

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναγγείλω τη διεύρυνση των πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη σε μία περίοδο που θα εκτείνεται όλο το χρόνο, καθιστώντας το όχι μόνο θεσμό και προορισμό για τους επισκέπτες, αλλά και έναν πολιτιστικό πυρήνα που θα έχει ως σκοπό: τη διαρκή και ουσιαστική πολιτιστική αναβάθμιση του νησιού.

Πέτρος Στεφάνου

Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης